De beste prijs/kwaliteit
op maat georganiseerd voor uw groep

Zonder zorgen en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Combineer en bespaar
méér activiteiten, méér voordeel

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Een eigen festival organiseren: 6 tips die het verschil maken

Geplaatst in Tips op 09 april 2020

    

Een eigen festival organiseren als bedrijfsfeest. Klinkt geweldig, maar hoe zorg je ervoor dat alles klopt en het geen net-niet-aangelegenheid wordt? Daisy organiseerde al meer dan 100 bedrijfsfestivals en deelt haar ultieme tips!

Foodtrucks huren

Tijdens een festival word je echt niet blij van uitgebreid dineren aan lange tafels of het opscheppen van een buffet. Het huren van foodtrucks is dé oplossing! Wat picknicksets, lounge stoelen en/of statafels erbij en klaar is je dynamische beleving. Ook fijn aan foodtrucks: je kunt het zo gek bedenken als je wilt. Van oesters tot hamburgers, van veganistische snacks tot friet: de mogelijkheden zijn eindeloos. Zo genieten alle gasten van hun favoriete eten, zonder gedoe!

Huur een cocktail- of Gin-Tonicbar

Dit maakt je festival extra leuk! Met een cocktailbar of gin-tonic buffet geef je je gasten op een simpele manier wat extra’s. Een stuk spannender dan bier, wijn en fris. Met een goede cocktailshaker ook nog eens extra beleving en entertainment!

Verzin een toffe naam voor je festival

Een geweldige naam voor je festival maakt het verschil. Het valt op bij de uitnodiging en je kunt het verwerken in de aankleding van het festival. Ook leuk: de naam is ook nog eens bruikbaar als je een terugkerend event van je festival maakt. Zorgt voor herkenning en geloof me, dat werkt echt veel beter dan een simpel “Bedrijfsfeest 2018” of “Zomerfeest Nummer Zoveel”. Hier vind je leuke tips om de ultieme eventnaam te bedenken!

Boek “gek” entertainment

Hoe vaak zie jij nu een vuurspuwer, jongleur of Chinese draak in actie? Of wil je je collega’s zien struggelen op de stormbaan of in een House of Fun? Wat dacht je van een casinotafel? Een festival is dé gelegenheid om eens zo’n act of attractie te boeken. Goed voor de dynamiek en het out of the box gevoel!

Bestel mooi weer

Nee, natuurlijk kan dat niet. Je hebt veel in de hand, maar het weer kan zomaar je dag verzieken. Wees dit voor! Organiseer je festival in een periode dat kans op mooi weer hoog is en zorg altijd voor tenten of overkapping voor het geval dat. Zo weet je zeker dat je festival niet ontaardt in Plens Valley. Toch in de winter festivallen? Kies dan voor een ruime binnenlocatie!

Laat je gasten niet verdwalen!

Niets zo irritant als moeten zoeken of continu de weg vragen. Waar is de wc? Waar is de bar? En later op de avond als iedereen flink gefeest heeft: waar is de uitgang? Zorg dus voor goede, duidelijke signing. Ook een manier om je creativiteit de vrije loop te laten, want je kunt de borden helemaal aanpassen op het thema van jouw festival. Hier wat inspiratie!

Deel dit bericht

Nieuwsbrief