De beste prijs/kwaliteit
op maat georganiseerd voor uw groep

Zonder zorgen en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Combineer en bespaar
méér activiteiten, méér voordeel

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

Deze leuke vergaderbreaks maken het verschil

Geplaatst in Tips op 29 oktober 2018

Anna-Maria is creatief directeur van Puur* en voorzag honderden vergaderingen van frisse, ludieke breaks. Zie jij ook op tegen je komende vergadersessie? Deze breaks zorgen ervoor dat jouw vergadering positieve verandering tot stand brengt. No worries, ze zijn nog leuk ook!

 

Vergaderbreaks: waarom zou je?

Anna-Maria: “Tijdens een vergadering wil je waarschijnlijk verschillende dingen bereiken. Je wil energie aanwakkeren bij je team, maar ook de rust om zaken helder te krijgen. En in de middag heb je waarschijnlijk hele andere doelen dan ’s ochtends en is op een andere manier communiceren een must. Dan is een vergaderbreak dus nuttig. Een goede vergaderbreak is meer dan even stoppen met praten en een luchtje scheppen. Het geeft je energie, inspiratie en een nieuwe kijk op de wereld. Echt veel beter dan de hele dag proberen door te knallen (lukt toch niet, niemand heeft zo’n grote aandachtsboog), snel een boterhammetje en verlangen naar de borrel.”

Deze drie vergaderbreaks maken jouw meeting èn team succesvoller, sterker en leuker!

Speelsheid: Ballonnetje Trap

Dit is simpel, leuk en effectief! Iedereen bindt een touwtje met opgeblazen ballon om de enkel. Klaar? Trappen maar! Een kapotgetrapte ballon betekent: uitgeschakeld. Hoe meer mensen uitgeschakeld, hoe kleiner het speelveld wordt en dus een kleinere overlevingskans. Beetje het stoelendansprincipe. Het nut behalve lekker uitrazen? Je ziet meteen hoe collega’s écht zijn, veel beter dan tijdens discussies aan de vergadertafel. Gaat iemand direct in de aanval of houdt hij zichzelf buiten schot? Wie besluit er samen te werken voor meer succes? Zijn er slechte verliezers bij? Eventueel huur je een professioneel trainer om achteraf gedrag en groepsdynamiek te bespreken. Of je eet gezellig samen een ijsje, kan ook.

Innovatie: bewegen en inspiratie

Verlaat je vergaderhonk en ga ergens naartoe waar je jouw team iets kan leren. Heb je een bakkerijgrondstoffenfabriek? Maak een wandelroute langs verschillende bakkerijen in de stad en zie hoe de bakkers werken. Of denk totaal de andere kant op en ga bijvoorbeeld met je poeliersbedrijf naar de vegetarische slagerij. Zit je in de hospitality branche? Bezoek met zijn allen de markt en zie hoe marktkooplui hun klanten benaderen. Eyeopeners! Bij Puur* doen we zelf regelmatig free city tours om te kijken hoe anderen het gidsen toepassen. Of ik bezoek restaurants. Wat gaat er mis in vreetschuren en doen wij dat niet per ongeluk ook? Wat doen high end restaurants extra en hoe kan ik daarvan leren? Welke innovatie break heb jij voor ogen? Ben benieuwd waar jij mee thuis komt!

Blikverruimer: lunch met je klanten

Tijdens een vergadering heb je het vaak over eigenbelang. Klinkt hard, maar is vaak waar. Hoe je dit doorbreekt? Nodig jouw klanten uit tijdens de lunchbreak! Eten verbindt en je hebt meer aandacht voor elkaar. Zo leert je team de persoon achter de klant kennen. En daar draait het allemaal om, toch? Veel meer dan om die processen en procedures waar je de hele dag over vergadert!

Deel dit bericht

Nieuwsbrief