De beste prijs/kwaliteit
op maat georganiseerd voor uw groep

Zonder zorgen en goed geregeld
1 contactpersoon, 1 draaiboek, 1 factuur

Combineer en bespaar
méér activiteiten, méér voordeel

Uitje is succesvol opgeslagen in je favorieten!

EEN DAGJE UIT, WAT EEN GOED IDEE!

Geplaatst in op 01 maart 2017

Uitjes zijn leuk, zorgen voor ontspanning en geven je een goed gevoel, maar dat is niet het enige…!

De weken vliegen voorbij en je agenda is permanent gevuld allerlei belangrijkere afspraken. Voor je het weet gaat er een maand voorbij zonder dat je een middag ongegeneerd hebt gelachen. Zonde! Vitamine P(lezier) moet je niet onderschatten.

Wat blijkt, er is veel onderzoek gedaan op dit gebied. Hierbij drie belangrijke feiten op een rij:

  1. Geluksstof 
    Als je blij bent komt er in je lichaam endorfine vrij. Dat is een stofje waardoor je je gelukkiger gaat voelen
  2. Minder stress 
    Als je iets doet wat je leuk vindt gaat je hart sneller kloppen en daardoor je bloed sneller stromen. Hoe sneller je bloed stroomt hoe meer zuurstof er in je lichaam komt. Meer zuurstof betekent minder stress.
  3. Lachen is gezond 
    Als je lacht ben je veel mooier daarnaast gebruikt je gezicht maar 20 spieren, terwijl als je boos kijkt je maarliefst 40 spieren gebruikt. Lachen kost dus veel minder energie en is leuker.

Dus, waar wacht je nog op? D’r op uit!

Ik ben dol op uitjes en zit dan ook bomvol inspiratie en ideeën. Vorige week verraste ik mijn vrienden met een speurtocht.  Het werd een wandeling door de stad waarbij ik eerder die ochtend een aantal enveloppen had weggebracht naar verschillende restaurants. De eerste enveloppe reikte ik thuis uit. De hint in de brief bracht ons naar een gezellig koffietentje. Zo gingen we verder naar een hippe lunchspot en eindigden we in een sfeervolle kroeg met een speciaal biertje. Het werd een topmiddag! Ook op zakelijk vlak mag ik mezelf uitjes-specialist noemen. Mijn creativiteit reikt dus verder dan speurtochten. Wat dacht je van een smartlappenworkshop? Of hol je liever achter je collega’s aan met pijl en boog voor een heuse ‘archery battle’  maar heb je geen idee hoe dit in de praktijk te brengen? Ik weet wel raad!

Conclusie: geniet vaker van een dagje uit en verwen je collega’s, familie en vrienden regelmatig met een te gek uitstapje. Niet alleen omdat het super gezellig en gezond is maar ook omdat je daarmee de wereld een stukje leuker maakt. Gebrek aan inspiratie is geen excuses. Bekijk deze website bomvol leuke uitjes en tips

Deel dit bericht

Andere berichten

Nieuwsbrief